Laadukkaisiin asuntokohteisiin sijoittava Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoima rahasto on ostanut 824 asunnon salkun LähiTapiolalta. Suurin osa asunnoista sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Kauppa on rahaston ensimmäinen sijoitus Suomeen.

 ”LähiTapiola on toteuttamassa asuntorahastojensa strategiaa ja nyt tehty kauppa on tärkeä osa sitä. Olemme viimeisten vuosien aikana rakennuttaneet noin 5000 laadukasta asuntoa Suomen kasvukeskuksiin ja olemme erittäin iloisia siitä, että LähiTapiolan rakennuttamat asunnot saavat Aberdeen Standard Investmentsin omistajaksi”, kertoo LähiTapiola Kiinteistöpääomarahastot Oy:n toimitusjohtaja Kim Särs.

Sijoitus kasvattaa Aberdeen Standard Pan-European Residential Property -rahaston asuntokantaa yli kaksinkertaiseksi. Asunnot ostaneella rahastolla on aikaisemmin omistuksessaan 610 asuntoa Tanskassa, Itävallassa ja Ranskassa.

 ”Rahasto on perustettu tämän vuoden maaliskuussa 355,5 miljoonan sijoituksilla eurooppalaisilta institutionaalisilta sijoittajilta. Tavoitteena on kasvattaa rahaston arvo 1,5 miljardiin keskipitkällä aikavälillä. Aberdeen Standard Investments hallinnoi tällä hetkellä yhteensä noin 6 miljardin euron asuntosalkkua Euroopassa. Nyt hankitut kohteet ovat erinomainen lisä rahaston olemassa olevaan salkkuun”, toteaa Aberdeen Standard Investmentsin maajohtaja Ville Raitio.

Nyt myydyt asunnot ovat valmistuneet 2011-2015 välillä ja varusteltu moderneilla ja laadukkailla ratkaisuilla. Asuntojen keskipinta-ala on 55 neliötä ja pääosassa niistä on yksi tai kaksi makuuhuonetta sekä lasitettu parveke ja sauna.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.