Jos olohuoneesi tunnelma on kodikkaan sijasta kolkko, tämä artikkeli on sinulle. Lämpimän ja kodikkaan tunnelman avaimet löytyvät muutamasta tärkeästä sisustusratkaisusta, jotka voit toteuttaa helposti omassa olohuoneessasi.

Tässä on kotoisan olohuoneen tärkein ominaisuus

Olohuone on tila, jossa on tarkoitus viettää vapaa-aikaa yksin tai perheen ja ystävien kanssa. Kotoisa olohuone saa aikaan mukavan ja turvallisen olon. Jotta huone on kutsuva ja kaikki läsnäolijat tuntevat olonsa tervetulleiksi, tarvitaan riittävä määrä istuimia. Olohuoneen sohvan koko ja nojatuolien määrä riippuvat käytettävissä olevasta tilasta ja kodin asukkaiden tai säännöllisten vierailijoiden lukumäärästä. 

Pehmeän sohvan tai nojatuolin lisäksi tai sijaan voit kuitenkin hankkia olohuoneeseen myös muita istuimia, jotka voi siirtää huoneeseen tarvittaessa, jotka vievät vähemmän tilaa tai joilla on istumisen lisäksi muitakin käyttötarkoituksia.

Matala rahi voi olla osana sohvaa tai nojatuolia. Rahin voi siirtää esimerkiksi sohvapöydän alle silloin, kun sitä ei tarvita. Käytännöllisten rahien sisällä on säilytystilaa tai vaikkapa taittopatja, jolloin rahi muuntuu tarvittaessa vieraspediksi. 

Myös säkkituolin saa tarvittaessa siirrettyä pois lattialta esimerkiksi toiseen huoneeseen. Jos pelaat television äärellä, hyvin muotoiltu säkkituoli voi olla sohvaa mukavampi istuin pelaamisen aikana. Säkkituolit ovat yleensä erityisen pidettyjä istuimia lasten ja nuorten keskuudessa. 

Olohuoneeseen voi sijoittaa kauniin keinutuolin. Keinutuoli ei ole tarkoitettu vain ikääntyneille, vaan keinutuoli voi olla tyyliltään ja malliltaan hyvinkin moderni. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löytyy linjakas keinutuoli esimerkiksi Artie, Halmar tai Selsey-merkeiltä. 

Yhteensopivat tekstiilit luovat kodikkuutta

Kun olohuoneesta löytyy mukavia ja pehmeitä huonekaluja, kuten muhkea sohva, pehmustetut nojatuolit tai rento keinutuoli, kiinnitä huomiota muihin olohuoneen tekstiileihin. Henkivätkö ne samaa kodikasta tunnelmaa kuin huonekalut?

Olohuoneen kodikkuutta saa lisättyä helposti pehmeällä, korkeanukkaisella matolla. Matto auttaa myös vaimentamaan ääntä. Jos et voi hankkia paksua mattoa lemmikkien tai allergioiden vuoksi, satsaa matalanukkaisessa matossa sopivaan värimaailmaan ja laadukkaaseen materiaaliin.

Toinen suuri tunnelman luoja ovat verhot. Kodikkaat verhot voivat olla ohuet tai paksut, sillä verhojen ominaisuuksia tärkeämpää on, että ne sopivat huoneeseen. Pienikokoiseen ja hämärään olohuoneeseen ei kannata valita paksuja, tummia verhoja. Toisaalta taas suureen ja kolkon oloiseen olohuoneeseen tällaiset verhot voivat tuoda kaivattua tunnelmaa. 

Voit viimeistellä olohuoneen kodikkaan tunnelman pehmeillä ja lämpimillä tyynyillä ja vilteillä. Samettiset tyynynpäälliset ja villasta neulottu torkkupeitto kruunaavat kotoisan sohvan. Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivulta voit hakea kätevästi tyynyt, peitot sekä matot haluamillasi mitoilla ja ominaisuuksilla. 

Kiinnitä huomiota myös näihin sisustuselementteihin

Olohuoneen kodikas tunnelma ei synny vain pehmeistä materiaaleista, vaan yhtä tärkeää on huoneeseen valittujen esineiden värimaailma. Jos haluat olohuoneesta erityisen kodikkaan, valitse lämpimiä ja rauhallisia värejä. Maanläheiset sävyt kuten beige, ruskea, terrakotta ja pehmeät harmaat voivat luoda kotoisan tunnelman.

Kodikkuus tulee ripauksesta henkilökohtaisuutta. Koristele olohuonetta siis valokuvilla, taideteoksilla ja esineillä, jotka ovat sinulle tärkeitä. Sisusta hyllyt kirjoilla ja koriste-esineillä. Tämä tuo olohuoneeseen visuaalista kiinnostavuutta.

Pyri sisällyttämään huoneeseen luonnonmateriaaleja, kuten puuta ja kiveä. Kasvit ja kukat voivat myös tuoda luonnollista kauneutta ja raikkautta tilaan. Huonekasvit ja niiden kauniit ruukut ovat oivallisia lahjoja esimerkiksi kasvienhoitoa tai sisustamista harrastavalle äidille. 

Luonnonvalo tekee tilasta kuin tilasta yleensä kotoisan, joten pyri hyödyntämään huoneen ikkunapinta-ala niin hyvin kuin mahdollista. Käytä luonnonvalon lisäksi olohuoneessa erilaisia valaisimia, kuten himmennettäviä pöytä- ja lattiavalaisimia sekä kynttilöitä. Erilaisia valaisimia ja sisustustuotteita voit tilata helposti Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Tilaa kotiin samalla myös isommat kalusteet, kuten sohva, nojatuoli tai keinutuoli.