”Joka kuudes verkkokauppa Suomessa on rakennettu MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, joten se on suosituin kotimainen palvelu verkkokaupankäyntiin ja avaa todella hyvän näkymän siihen mitä kotimaisessa verkkokaupassa tällä hetkellä tapahtuu.” kertoo Pulse247 Oy:n liiketoimintajohtaja Pekka Juntunen.

Vähittäiskaupan yritykset ovat nyt kovassa paineessa ja tämä on selkeästi sysännyt isot massat perustamaan verkkokauppoja. Myös aikaisemmin verkkokauppaan siirtymistä harkinneet yritykset ovat nyt heränneet horroksesta. 

”Jos verkkokauppojen perustamisen tahtia vertaa normaaliin viikkoon, niin siellä on kasvua reilusti yli 1000 %. Verkkokauppojen kiivas perustaminen on jatkunut myös läpi viikonlopun, eli kyllä siellä yrittäjät edelleen jatkavat yrittämistä, eivätkä jää tuleen makaamaan. ” Juntunen sanoo

Myös kaupan aikaisemmin perustaneet yritykset ovat olleet yhteydessä ja kauppojen kehittäminen kiinnostaa myös tällä hetkellä, vaikka yritysten taloudelliset näkymät ovat heikommat kuin aikoihin.

”Verkkokauppojen määrän raju kasvu tulee osaltaan myös tiukentamaan kilpailua ja uskon, että yrityksissä ymmärretään tämä. Käsijarrua ei siis kannata vetää kokonaan pohjaan kaupan kehittämisen ja markkinoinnin osalta.” Juntunen sanoo

Verkkokauppojen myynti myös kasvussa

Myös palvelun liikennemäärät ja verkkokauppojen myynnit ovat kovassa kasvussa. 

”Tällä hetkellä tilanne näyttää todella hyvältä. Verkkokauppojen kokonaismyynti on kasvanut rajusti. Parhaina myyntipäivinä kasvua on yli 100 % kuukauden takaiseen verrattuna. Eikä tahti näytä hidastuvan. Esimerkiksi ruoan verkkokaupoissa tahti on todella hurjaa. Joidenkin tuotekategorioiden myynti on jopa viisinkertaistunut. Lisäksi kotiinkuljetukset ovat yli kymmenkertaistuneet viikonlopun aikana. Vallitseva tilanne vaikuttaa, koska liikkumista rajoitetaan, mutta myös muita syitä on. Ihmiset myös haluavat tukea erityisesti kotimaisia verkkokauppoja, joten niistä ostetaan nyt entistä enemmän” Juntunen toteaa

Koronavirus aiheuttaa pysyviä muutoksia 

Tällä hetkellä verkkokauppoja perustavat yritykset kaikilta toimialoilta. Aikaisemmin esim.ravintolat perustivat verkkokauppoja harvemmin, mutta nyt tilanne on toinen.

”Uskon, että tällä kriisillä on myös positiivisia vaikutuksia. Yritykset joutuvat miettimään uusia konsepteja ja toimintamalleja. Esim. ruoan tilaus verkosta ja kotiinkuljetus ovat todennäköisesti tämän poikkeuksellisen jakson jälkeen uusi normaali. Uskon myös verkkokauppojen määrän jatkavan kasvuaan lähitulevaisuudessa.” Juntunen toteaa.

Tarvitsetko apua verkkokauppasi markkinointiin?

Se, että verkkokauppa on julkaistu, ei vielä tarkoita mitään. Sen jälkeen alkaa vasta varsinainen työ, ja sen työn tuloksena potentiaaliset käyttäjät vähitellen löytävät verkkokaupan ja kenties tekevät myös ostoksia.

Verkkokaupan löydettävyyteen ja sen löydettävyyden parantamiseen on monia erilaisia keinoja, mikään niistä ei ole täysin maksuton, mutta kauppiaan budjettiin sopivia vaihtoehtoja varmasti löytyy. ER-tuki on ollut mukana netissä sieltä 90-luvulta lähtien, ja voi auttaa pieniäkin nettikauppoja tulemaan löydetyksi paremmin.

Urheilusta ja sen seuraamisesta

Muistatko vielä Tukholman Globenin, se on nykyään Avicii Areena. Tai mitä tapahtui juuri Lahdessa, kun Red Bull juoksutapahtuma valtasi Lahden suurmäen? Nykyään tapahtumia on entistä enemmän ja valikoimat sen kun laajenevat – kiitos pitkälti aikuisten lisääntyvän vapaa-ajan ja nousseen elintason. Vai olisiko sittenkin Golf se sinun valintasi, ja sitä auttamassa ovat sitten erilaiset Golf-videot. Tässä kaikessa kehityksessä ja lisääntyneessä tarjonnassa myös vastuullisuus (sustainability) on noussut aivan uusiin otsikoihin.

Taloudenhallintaan apua ja uusia ajatuksia

Lainamarkkinat ovat myös laajentaneet palveluitaan, ja kuka tahansa meistä aikuisista voi hakea lainaa netistä yhdestä palvelusta ja saada vastauksena useamman lainatarjouksen. Toisaalta myös lukemalla voi oppia lisää historiasta, jonka kautta kuitenkin lähes kaikki nykyajankin tapahtumat ovat selitettävissä. Ja jos sitten siitä talousrahasta jää ylimääräistä, niin ainahan naisena voi sitten shoppailla vaikka uusia vaatteita. Taloudenhallinnan ajatusten mukana tulevat helposti suunnitelmiin myös kierrättäminen ja oma hiilijalanjälki, kysymyksiä, joita pitää silloin tällöin miettiä.  Taloudenasioita ajatellessa ja suunnitellessa voi vastaan tulla paljon termejä joista ei ole aiemmin kuullutkaan, kuten annuiteetti ja tasaerä. Tai voihan tilanne olla sellainenkin, että olet tilanteessa missä tarvitset apua toiselta, tai sinä olet se, joka antaa apuja arjen raha-asioiden hoitoon toisen puolesta.

Valmistaudu syksyyn ja talveen

Kun kaikki liikuntasuoritteet ovat kalenterissa, ja oma talous tsekattu kuntoon, on aika tarkistaa auto syksyn kelejä varten, onhan renkaat kunnossa? Syksyn tullessa pitää koiranomistajienkin muistaa pari tärkeätä asiaa koiran kanssa ulkoillessa metsässä. Syksyn tullessa aurinkoiset päivät alkavat hetkellisesti ainakin vähentyä ja syksyn sateet tulevat, silloin voi välillä myös oma työmotivaatio laskea, mutta onneksi voi omalla ajattelulla löytää työmotivaation uudelleen. Toisaalta taas yrittäjät voivat syksyllä miettiä uutta ilmettä oman yrityksen ilmeeseen talvikautta ajatellen, sillä on taloudellinen tilanne maailmalla mikä tahansa, elämä ja liiketoiminta jatkuu kuitenkin.