Kilpapelaaminen ammattina on mahdollista Suomessa!

Related image

 Kilpapelaamisesta on tulossa koko ajan suositumpi ja seuratumpi. Samalla yhä useampi pelaaja miettii, miten aloittaa ammattilaisura rakastamansa pelin parissa.

Yli kymmenen vuotta kilpapelaajana toiminut Juha ”aNGeldusT” Kurppa toimii nykyään muun muassa asiantuntijatehtävissä tv-lähetyksissä ja pienosakkaana tunnetussa ENCE eSports -organisaatiossa rekrytoijana sekä managerointitehtävissä.

Kurpan mukaan ammattilaisuudesta haaveilevan tulee ensin erottaa kilpapelaaminen ja ammattipelaaminen toisistaan.

– Kilpapelaaminen ja ammattipelaaminen eivät ole sama asia. Ammattipelaajat eivät välttämättä kilpaile, vaan viihdyttävät muita pelaamalla esimerkiksi Twich-striimauspalvelun kautta. Kilpapelaamisessa harjoitellaan tiettyä peliä niin, että siitä voidaan kilpailla, kertoo Kurppa Ilta-Sanomille.

Kurppa listaa tällä hetkellä suurimmiksi peleiksi kilpapelaamista ajatellen Counter Strike: Global OffensivenDota 2:nLeague of LegendsinStarCraftinHearthstonen sekä tuoreen Overwatchin.

– Lista peleistä on laaja ja lajit vaihtelevat joukkuepainotteisista yksinpeleihin. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin, Kurppa toteaa….

LUE KOKO JUTTU http://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000005207394.html