Enpä juuri seuraa aktiivisesti mitään kiekkoliigaa TV:stä, mutta nyt kun Jokerit on KHL:ssä pudotuspeleissä, jumituin eilen ihan vahingossa töllön ääreen. Peli oli vielä kesken, kun puoliso päätti mennä nukkumaan. Hän taisi sanoa mennessään, että turpaan tulee ja kunnolla. Vaan eipä tullut.

Jokerit-CSKA –ottelu oli aika kuumaveristä peliä, tai sitten vaan olin näkevinäni sen sellaisena. Rangaistusminuutteja jaettiin aika tavalla. Minusta Kivistön 5 + 20 minuuttia oli aivan käsittämätön, kun maila vähän osui CSKA:n pelaajaa haaroihin. Olihan siinä tilanteessa filmauksenkin makua mukana CSKA:n pelaajalta. Toisaalta joku vastustaja sohi Jokeri-pelaajaa naamaan tämän kaaduttua jäähän, ja siitä annettiin vain 2 minuuttia. Jokereiden Jensenin 5 + 20 vaikutti kyllä ihan oikeutetulta.

Vähän ihmettelin sitäkin, että aloituksissa tuomari vaihtoi Jokereiden pelaajia aika usein ilman näkyvää syytä. Tämä on tainnut olla tuossa liigassa trendi muutenkin, ainakin mitä tulee muihin kuin venäläisiin joukkueisiin.

Kunhan popcornit oli kerätty jäältä, päädyttiin jatkoerään. Onneksi Rämö oli hyvässä vireessä ja Palola pelasti jatkoerämaalillaan Jokerit. Voi sanoa, että se oli todellinen taisteluvoitto, vaikka CSKA haastoi sen viimeisen maalin, mikä oli aivan turhaa. Saas nähdä sitten, miten tänään käy.

Pistää kyllä miettimään, tai oikeastaan toteamaan, että KHL:ssä ei ulkomaisia joukkueita missään tapauksessa haluta päästää jatkoon saatika finaaliin. Tuomaritoimintaan saattaa kyllä vaikuttaa myös muhkea nippu rahaa takataskussa. Mistäköhän ne rahat tulee?

Onnea vaan Jokereille jatkossa, mutta KHL-mestaruutta ette tule koskaan saamaan, vaikka olisitte kuinka taitavia. Venäläisjoukkueet ovat todella kovia, mutta saattaa olla muitakin vaikuttimia tuomareiden lisäksi. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni.

 

SOHVAMAMMA