Kempower Oyj on suomalainen yritys, joka keskittyy sähköajoneuvojen pikalatausratkaisujen suunnitteluun, valmistukseen ja myyntiin. He tarjoavat luotettavia ja käyttäjäystävällisiä suoravirta (DC) pikalatauslaitteita, ratkaisuja ja palveluita erilaisille sähköajoneuvoille, kuten henkilö- ja kaupallisille ajoneuvoille, maatalouskoneille sekä merialuksille ja veneille. Yrityksen tuotekehitys ja tuotanto tapahtuvat Suomessa, ja he hankkivat suurimman osan materiaaleistaan ja komponenteistaan paikallisesti. Kempowerin latausratkaisut edistävät ilmastonmuutoksen hillintää, ja yritys on sitoutunut Yhdistyneiden Kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Kempower osakkeesta

Kempowerin osakeanalyysi on haastavaa johtuen yrityksen nopeasta kasvusta ja sähköajoneuvojen latausinfrastruktuurin suhteellisen uudesta toimialasta. Markkinoiden konsensus on kuitenkin, että Kempowerin osake suoriutuu keskimääräistä paremmin (”outperform”). Neljän analyytikon keskimääräinen tavoitehinta on 379,81 SEK, mikä on noin 5,81% alle viimeisen sulkemishinnan. Korkein tavoitehinta on 443,68 SEK (noin 10,03% potentiaalia) ja alin tavoitehinta on 340,14 SEK (noin 15,65% laskuvaraa).

Uudet tuotantolaitokset Suomeen ja USA:han

Kempowerin uusi tuotantolaitos Lahteen vastaa sähköisen liikenteen kasvavaan kysyntään. Uudet tilat käsittävät noin 10 000 neliömetriä ja soveltuvat tuotanto-, tutkimus- ja toimistokäyttöön. Yritys arvioi rekrytoivansa noin 200 uutta työntekijää Lahteen vuosien 2024–2025 aikana. Uusi tuotantolaitos avataan vaiheittain vuoden 2024 aikana.

Kempowerin tilojen laajentaminen Lahteen on osa heidän kasvustrategiaansa ja tavoitettaan olla yksi alan viidestä suurimmasta toimijasta Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä. Yritys avaa myös uuden tuotantolaitoksen Pohjois-Carolinaan, Yhdysvaltoihin tämän vuoden loppuun mennessä.

Kommentit toimitusjohtajalta

”Tuntuu hienolta laajentaa yhtiömme toimintaa sen kotipaikkakunnalla Lahdessa. Uusien toimitilojemme myötä pystymme vastaamaan luotettavien pikalatausratkaisujen kasvavaan kysyntään. Keskittämällä tuotekehityksen ja tutkimuksen lähelle tuotantoa voimme jatkaa kasvua kustannustehokkaasti, ja keskittää sähköisen liikenteen huippuosaamista Suomeen”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

”Lahden kaupungin ja Iskun aktiivinen sitoutuminen ilmastotavoitteisiin olivat merkittävässä roolissa tehdessämme päätöstä uusista tiloista. Haluan kiittää kaikkia Kempowerin asiakkaita, yhteistyökumppaneita, alihankkijoita ja työntekijöitä, jotka ovat mahdollistaneet kasvun”, Ristimäki jatkaa.

Sijoituskohteena

Kempower on sijoituskohteena houkutteleva yritys, joka pyrkii nopeaan kasvuun. Yrityksen liikevaihto kasvoi merkittävästi vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä, saavuttaen 55,8 miljoonaa euroa, mikä on 385% kasvua. Bruttokate oli 50,8% ja käyttörahavirta 2,5 miljoonaa euroa. Yrityksen johto esitteli yrityksen strategian, tavoitteet ja liiketoimintakatsauksen vuoden 2023 ensimmäiseltä neljännekseltä Capital Markets Day -tapahtumassa huhtikuussa 2023.

Ps. Tämä ei sitten ole mikään sijoitusvinkki – vain omaa pohdintaamme