Oletko pelimiehiä/naisia, eli pelaatko urheilupelejä sijoittamalla niihin rahallisia panoksia Veikkauksen tai jonkun toisen nettivedonlyöntitoimiston kautta? Oletko kaivannut uusia vihjeitä? Sivustoja miltä katsoa tarinoita ja kommentteja tulevista tapahtumista ja otteluista.

Vihjesivustolta apua

Veikkausvihjeet ovat nykyään saatavilla jopa Veikkauksen sivuilla ja puhelinpalveluita on ollut vuosikymmeniä. Myös netistä on nykyään saatavilla vihjeitä lajiin kuin lajiin, kunhan jaksaa niitä vähän aikaa etsiä. Siksi Veikkausvetojen sivusto onkin hyvä paikka tsekata tämän hetken vihjeet.

Kun ja jos pelaa urheilupelejä, on hieno raja siinä pelaako niitä harrastuksena vai oikeasti ansainta tarkoituksella. Jos niitä nimittäin pelaa vain ajanvietteenä ja harrastuksena, niin siinä tapauksessa myös asetetut panokset ovat parin euron tasolla, jolloin ei oikeasti edes kannata käyttää enempää aikaa veikkauskohteiden valintaan ja pelit voi valita täysin mutu-tuntumalla.

Jos sitten lähtee pelaamaan isommilla panoksilla, on hyvä tietää enemmän kertoimien asettelusta ja eri joukkuepelien ja joukkueiden dynamiikasta. Tämän taustatiedon saantiin edellä mainitut vihjesivustot antavat välillä hyviä ideoita.

Vihjeiden kautta päätöksentekoon

Urheilupeleihin voi suhtautua myös täysin matemaattisesti eli vertailemalla eri vedonlyöntifirmojen kerrointarjontaa, voi joihinkin peleihin löytää isojakin variaatioita kertoimiin, jotka taas vaikuttavat suoraan mahdolliseen voittopottiin. Mutta kuinka moni pelaa urheilupelejä pelkästään mahdolliset rahat mielessä? Monilla pelaamisessa on kyse yhdistelmästä matematiikkaa, onnea ja sitten itse pelin seuraamista. Mikä onkaan parasta viihdettä, kun se, että katsoo matsin viimeisiä minuutteja ja tietää, että oman vedon muut kohteet ovat jo pitäneet. Sellaisen pelin viimeiset minut ovat huikeita, välillä tuloksena on voittoja, välillä tappioita – mutta sellainen kuuluu urheiluvedonlyöntiin, et ikinä tule voittamaan jokaisella vedolla, et vaikka valitsisit vain ns. varmoja 1,1 kertoimen kohteita – nekin ottelut välillä päättyvät yllätykseen eikä sillä ole mitään tekemistä todennäköisyyden tai matematiikan kanssa, välillä vain peleissä käy niin.

Voitto ei aina ole edes tärkeintä

Monelle pelaajalle voitto on rahallisesti tärkeätä, mutta välillä eteen tulee tilanne, että oma suosikki on pelaamassa. Nyrkkisääntö on, että älä aseta panoksia omalle suosikillesi, koska pelaat aina oman suosikkisi puolesta, etkä välitä todennäköisyyksistä tai todellisesta tilanteesta, siksi tuo sääntö on hyvä ottaa omiin vetoihin, jos ole siis vaikka Tapparan fani, älä ota sitä omiin vetoihisi mukaan.

Joskus taas tärkeintä on sen viimeisen kohteen jännittäminen, ja sitä varten rakentaa useamman kohteen monivetoveikkauksen aloittane kenties jo edellisen päivän vedoista, ottane pääiltaan pari kohdetta niin, että viimeinen peli ratkeaa vasta myöhäisiltaan. Vielä kun panoksena oikeasti on tarpeeksi rahaa, tuo viimeisen pelin seuraaminen paikan päällä tai televisiosta saa aivan erilainen tunnelatauksen kuin katsominen ilman tuota rahallista panostusta, ja siinä on urheilupelaamisen ydin. Kyse ei ole vain voittamisesta, vaan siitä jännityksen tunteesta aina siihen voittamisen tunteeseen. Valitettavasti vain pitää olla valmis myös kokemaan tappion tunne, mikä on aina mukana niin urheilussa kuin urheilusta vetoa lyötäessä.

Vedonlyöntikertoimista

Jos ole aloittelija urheiluvedonlyönnissä mutta olet oikeasti kiinnostunut alasta, suosittelemme Jorma Vuoksenmaan kirjoitusten lukemista: Vuoksenmaa, Jorma: Pelaajalta pelaajille. European Sports Betting Consultants Oy, 2016

Vuoksenmaa on hyvä esimerkki siitä, mitä voi saada aikaiseksi pitkäjänteisellä työllä ja seurannalla. Hän on myös sitä mieltä, että mikäli haluat ansaita vetoja asettamalla, sinun pitää olla itsellesi totuudenmukainen ja muillekin, pidä pelikirjaa kaikista voitoista ja häviöistä, älä puhu vain voitoistasi. Parhaat pelaajat pystyvät pelaamaan voittopuolisesti, mutta se vaatii aikaa ja oikeasti paneutumista. Jokainen voi voittaa joskus, mutta pitkäaikainen voittaminen vaatii aikaa ja osaamista, aivan kuin mitä tahansa muukin ammatti.