Kainuuseen on muuttanut paljon lapsiperheitä. Jotta erityisesti alueen nuorten naisten ääni saataisiin kuulumaan, Kainuun liitossa aloitettiin viime vuonna Naisnäkökulmaa elinkeinopolitiikkaan -kokeilu. Yksi yrittäjien palveluita hyödyntänyt on Kajaaniin syyskuussa Helsingistä muuttanut Erika Broder-Laukkanen, jonka yritys Vauvahoiva on päässyt kasvamaan upeasti niin kunnan yritysneuvojan kuin alueen hankkeiden mahdollistaman tuen kautta.

Kajaani on superpaikka yrittäjälle ja olen iloisesti yllättynyt, kuinka hyvin minut on otettu vastaan. Olen saanut rahallista tukea ja pystynyt osallistumaan hankkeisiin, joissa olen saanut mm. konsuttipalveluja yritykseni kehittämiseen, kertoo Erika Broder-Laukkanen

Vauvahoiva on vuonna 2019 perustettu vauva-alan ammattilaisista koostuva, myös Uudellamaalla ja Pirkanmaalla toimiva neljä henkilöä työllistävä yritys, joka tarjoaa vauvoille hellää hoivaa perheiden kotona. Hoivan yhteydessä tarjotaan myös imetysohjausta sekä vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa.

– Meille Vauvahoivassa on tärkeää auttaa konkreettisesti ja lempeästi vauvaperheitä erilaisissa elämäntilanteissa kuten uran ja vauva-ajan yhdistämisessä. Kaikilla meillä Vauvahoivalaisilla on runsaasti alan koulutusta ja kokemusta, joten ammattitaitoisuus ja luotettavuus on kaiken toimintamme kulmakivi. Olemmekin saaneet kulkea monen perheen rinnalla läpi koko vauvavaiheen, iloitsee Broder-Laukkanen. 

Kajaaniin Broder-Laukkanen muutti ilman aiempia kontakteja alueelle. Helsinki ei ole kuitenkaan jäänyt täysin taakse, sillä joka kuukausi hän työskentelee siellä viikon. Tämän mahdollistaa kaupunkien välinen lentoyhteys.

– Verkottuminen on ollut Kajaanissa todella helppoa, sillä täällä kaikki tuntevat kaikki – positiivisessa mielessä. Olen myös aina päässyt yritysneuvojalle, kun olen tarvinnut hänen apuaan. Lisäksi olen saanut mentorin, josta on iso tuki, kertoo Broder-Laukkanen.

Kainuuseen halutaan muuttaa

Kainuun vetovoima on kasvanut viime vuosina ja erityisesti monipaikkainen työ kiinnostaa ihmisiä.  

– Haluamme huomioida naisnäkökulman kehittäessämme Kainuun hyvinvointia. Tuemme  urapolkuja ja yrittämistä sekä verkottumista. Business Kainuu ja kunnat tarjoavat  etätyö- ja kokoustiloja usealla paikkakunnalla, myös maksutta, selvittää Kainuun liiton aluekehitysasiantuntija Minna Komulainen.

Yrittäjille on saatavilla tukea myös erilaisten Kajaanin ammattikorkeakoulun hankkeiden, kuten Koodeja Naisyrittäjyyteen -hankkeen kautta. Tässä ESR-hankkeessa kehitetään Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjien liiketoimintaa erilaisten älykkäiden ratkaisuiden avulla. 

– Tämän hankkeen maksuttomat valmennukset, tilaisuudet sekä mentorointi mahdollistavat myös verkostoitumisen, kertoo projektipäällikkö Johanna Takanen

Koodeja naisyrittäjyyteen

Kajaanin ammattikorkeakoulun uudessa hankkeessa verkostoidutaan, mentoroidaan ja tutustutaan älykkäisiin ratkaisuihin
kamk.fi/naisyrittajyys


Elämyksien Kainuu vapauttaa

Neljän vuodenajan Kainuu tarjoaa monipuolista tekemistä niin aktiiviurheilijalle, luontoelämysten metsästäjälle kuin kulttuurin ystävällekin.
kainuu.fi


Olemme apuna yrityksen elinkaaren joka vaiheessa

Business Kainuu on syntynyt asiakkaidemme eli yrittäjien ja yrittäjiksi haluavien tarpeesta. Business Kainuu on kanava, jonka kautta löytyvät kaikki Kainuun alueen yrityspalvelut, asiantuntijat ja osaaminen. Löydät yhden osoitteen kautta palvelut kaikkiin yrityksen elinkaaren vaiheisiin.
businesskainuu.fi


Hoivaa vauvaperheille

Nopeasti tuli tilanne, kun yhden naisen kalenteri ei riittänyt täyttämään saapuvaa kysyntää. Mahdottoman positiivinen ongelma! <3 Tästä johtuen Vauvahoiva vastaa kysyntään neljän vauva-alan ammattilaisen vahvuudella Uudellamaalla, Pirkanmaalla sekä Kajaanissa. Vauvat ovat se meidän juttu, joten omaamme koulutuksen, taidon ja ennen kaikkea tahtotilan antaa vauvoille vain ja ainoastaan parasta.
Tervetuloa tutustumaan meihin! 
vauvahoiva.fi

Rahoitusta kodin tarpeisiin

Tänä aikana rahoitusta kodin kunnostukseen ja oman elämän eri tarpeisiin on saatavilla entistä useammalta taholta. Siksi kannattaakin tarkistaa eri rahoitusvaihtoehtoja rauhassa, ja vertailla mikä on itselle se paras. Yksi vaihtoehto näiden kaikkien joukossa on Bondora laina, josta voit lukea lisää linkin takaa. Aina kun olet miettimässä ulkoista rahoitusta, lainaa, kannattaa miettiä sitä lopullista lainan summaa – älä ota liikaa, ja suhteuta tarpeesi oikeasti sen mukaan mihin sinulla on varaa, sillä se laina pitää myös maksaa lainaehtojen mukaisesti takaisin. Samalla voi myös miettiä, maksaisiko ne muut vanhat ja pienet osamaksut ja lainat pois uudelle lainalla, jossa voi olla paremmat lainaehdot, eli pienemmät kuukausikulut ja lainankorot.