Ensimmäinen GAME of IDEAS järjestettiin 24.9. Kilpailu, joka oli suunnattu innovatiivisille ja rahoitustarpeessa oleville yrittäjille, vakuutti mukana olleet kolme bisnesenkeliä siitä, että Läntiseltä Uudeltamaalta löytyy paljon potentiaalisia kasvuyrityksiä!

Houkuttelevin investointi – voittajaksi valittiin Tmi Janne Ryönänkoski

Tapahtumaa seuraamaan saapui suuri määrä yleisöä ja täysi katsomo saikin illan aikana ainutlaatuisessa ja inspiroivassa ympäristössä nauttia monista valloittavista kilpailuesityksistä. Kilpailuyrityksien esitykset toivat esille innovatiivisia tuotteita ja palveluita, joilla on potentiaalia tarjota ratkaisuja tämän hetkisiin ja tulevaisuuden haasteisiin. Fantastiset ja monipuoliset ideat tarjosivat kaikkea maan ja taivaan väliltä. Useat esitykset nostivat esille ympäristönäkökulmiin liittyviä asioita ja siinä tuomarit huomasivat muutoksen aiemmista vuosista, jolloin painopisteet sekä ideoissa, että pitsauksissa ovat liittyneet eri peleihin. Tiistaina linnassa esitetyistä ideoista voi esimerkiksi nostaa esille panimoteollisuudessa ekologisen humalan kasvattamisen ”hulevettä hyödyntäen”, hotelli- ja spa toimintaa autenttisessa linnaympäristössä, ”Mummomarinadi”-vanhustenhoitoa kotona ja suojautuminen drone-hyökkäyksiltä.

FiBAN verkoston bisnesenkeleinä tilaisuudessa olivat Ali Omar, intohimoinen yrittäjä, bisnesenkeli ja tekniikkaintoilija, Teemu Varpanen, ohjelmistoteollisuuden asiantuntija ja Olli Malmivaara, joka tällä hetkellä toimii yksityissijoittajana ja ammattivalokuuvajaana sekä taiteilijana. Bisnesenkeleillä oli positiivisena haasteena valita ne yritykset, joiden parissa he toivovat jatkavansa yhteistä kehitystyötä. Tilaisuuden juontajana toimi VR:n ja monien puhelinvaihteiden äänenä kuultu Reidar Wasenius. Huikean tapahtuman lopussa kilpailijat palkittiin neljässä eri kategoriassa: houkuttelevin investointi, lupaavin yritysidea, vahvin tiimi ja yleisön suosikki.

Illan voittajat kategorioittain olivat:

  • Houkuttelevin investointi – voittajaksi valittiin Tmi Janne Ryönänkoski Ergotroll tuotteellaan. Ergotroll on apuväline (mm. rakennusalalle), jolla voidaan lieventää selkä- ja polviongelmia esimerkiksi, kun hiotaan tai maalataan lattioita. Tuomarit arvioivat Ergotrollin konkreettisena ja innovatiivisena tuotteena, jolla on selkeä kohderyhmä.
  • Lupaavin liikeidea – voittajaksi valittiin Origin by Ocean yritys, joka innovatiivisella ajattelutavalla yhdistää vesiemme puhdistuksen tuottavalla teollisella toiminnalla. Tämä ”uudisajattelu” ja innovatiivinen prosessi voittivat tuomareiden äänet puolelleen.
  • Vahvin tiimi – oli tuomareiden mielestä Natural Building Company Oy. Erityisen tärkeää tuomareiden mielestä oli se, että yrityksen johdosta löytyy nainen, joka näin vie miesvaltaista alaa eteenpäin.
  • Yleisön suosikiksi valittiin Natural Building Company Oy, joka sai huikeat 70 % kaikista annetuista äänistä!

Tapahtumasta saadun positiivisen palautteen saattelemana, Novago suunnittelee jo seuraavaa Game Of Ideas toteuttamista reilun vuoden kuluttua. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa tj. Tom Gammals, +358 50 911 1866. Novago Yrityskehitys Oy on kuntaomisteinen (Hanko, Inkoo, Lohja, Raasepori ja Siuntio) kehitysyhtiö, jonka tehtävänä on kehittää ja tukea paikallista yrityselämää. Novago auttaa sekä yrittäjyyttä harkitsevia että jo yrittäjinä toimivia. Novago neuvoo mm. miten yritys perustetaan