Lauri Markkanen, ”Finnisher”, nyt myöskin yksisarviseksi tituleerattu. On siinä aikamoinen koripalloilija, jonka tulokaskautta ei voi kuin ihailla. Kaksikymppinen nuori mies on osoittanut osaamistaan vakuuttavasti.

NY Knicks oli voitettavissa, ja Markkanen oli todella liekeissä: ”Bang, bang, bang!”, huusi selostaja ja Lauri tilastoi itselleen ja joukkueelle 33 pistettä. Hienon donkin jälkeen jopa Markkanen antoi itselleen luvan tuulettaa, syystäkin. Hieno ilta legendaarisella Madison Square Gardenilla!

Jossittelu on jälkiviisauden lisäksi helppoa, mutten malta olla miettimättä, mikä mahtaisi olla Bullsin sijoitus Itäisessä konferenssissa ilman häntä? Konferenssissa on 15 joukkuetta, ja Bulls on sijalla 13. Olihan se ennakkoon tiedossa ettei huippujengistä ole kyse, kun Lauri otti pestin vastaan, mutta voisi Bullsin tilanne olla tukalampikin.

Sitten vähän tilastoja: NBA:ssa pisteitä tehneitä pelaajia on noin 280. ”Finnisher” on tilastossa sijalla 54, mikä on todella kunnioitettava saavutus suomalaiselta tulokkaalta. Lisäksi hän on joukkueensa paras pistemies tällä hetkellä, ja tulokaslistalla hän pitää tällä hetkellä ykköspaikkaa. ”Ei huono”, sanoisin Jorma Uotisen sitaattia lainaten.

Olen sohvaltani pannut merkille sen, että 213-senttinen Markkanen liikkuu paljon nopeammin ja ketterämmin kuin parimetriset pelaajat 20 vuotta sitten. Ennen vanhaan pisimmät pelaajat punnersivat enimmäkseen korin alla tai tekivät donkkeja läpiajoista, mutta Laurilta onnistuvat kolmen pisteen heitotkin todella hyvin.

Kunnioitan Markkasen itseluottamusta, taitoa ja varmuutta. Tahti on tiukka NBA:ssa, mutta emmeköhän me näe häneltä vielä hienoja suorituksia, kunhan pää pysyy kylmänä ja jalat maassa. Paitsi donkeissa.

SOHVAMAMMA

http://www.nba.com/bulls/features/getting-know-lauri-markkanen