Sunnuntainen Kiinan GP-viikonloppu ja itse kisa oli monessa suhteessa aika mielenkiintoinen. Tosin kisa näytti startin jälkeen jäävän aika tylsäksi, mutta vielä mitä.

Toro Rossojen keskinäinen törttöily hankalimmassa mutkassa sai aamurähmät karisemaan silmistä. Mitä ihmettä tapahtui? Shanghain rata on syheröinen ainakin maallikon silmissä, mutta onhan siellä parempiakin ohituspaikkoja. Piti sitten tunkea pahimpaan väliin. Ja sitä romun siivoamista odoteltiin, odoteltiin ja odoteltiin. Ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä, ei tallilla eikä ratahenkilöstöllä.

Turva-auton tulo radalle osoitti, kuinka nopea Red Bull on tarvittaessa reagoimaan. Sitä paitsi tuplavaihdot kahteen kertaan kisan aikana on ihan älytön riski, mutta se kannatti. On tainnut tulla vähän treenattua siinä porukassa. Muissa talleissa jäätiin niin sanotusti telineisiin.

Ja sitten tapaus Max Verstappen. Voi hyvänen aika sentään ja huokaus päälle! Jokaisella kaudella on enemmän ja vähemmän töpeksijöitä, ja nyt näyttää siltä että sitä viittaa puetaan Maxille. Ehkäpä tallissa joudutaan käymään vähän kehityskeskusteluja. Max voisi ehkä kilauttaa isälleen Josille ja kysyä vähän neuvoja. Tai toisaalta, ehkä hän on nimenomaan kuunnellut niitä.

Ferrari taas näytti, mikä on jutun juoni heidän tiimissään. Kimi joutui luistelemaan kuluneilla renkailla Vettelin hyväksi ties kuinka monta kierrosta. Muutenkaan en ole aina kauhean vakuuttunut tallin taktiikoista. Mediassa moni on lausunut, että siellä on selkeästi ykkös- ja kakkoskuski. Yllätys! Tallipisteet ovat kuitenkin tärkeämmät kuin se, kuka ne tuo. En katso ollenkaan hyvällä sitä, ettei Räikköselle silti anneta edes kunnon tilaisuutta, jos sellainen tarjoutuu.

Mercedes teki minkä pystyi. Viikonlopun aikana selostajat ja asiantuntijat sanoivat, että Shanghain radalla Mersulle käy mikä tahansa rengasseos. Kyllä se hyvältä näyttikin, varsinkin kun Valtteri paineli menemään, eikä Hamilton oikein loistanut. Varikkopysähdykset meni kympin arvoisesti. Viimeisten kierrosten aikana kyllä hirvitti kun hidastuksissa näytettiin, kuinka Bottaksen oikea takarengas alkoi kuoriutua. Siinä vaiheessa pureskelin jo kynsiä.

Niin siinä sitten kävi, että Ricciardo pääsi ykköspallille erittäin vaikean viikonlopun jälkeen. Tässä kilpailussa soin sen, jos voittajan piti olla joku muu kuin suomalainen. Harmitti toisaalta, ettei Valtteri päässyt korkeimmalle korokkeelle sadannessa GP-kisassaan.

SOHVAMAMMA