Lähde: https://www.invesdor.com/fi/pitches/845?utm_source=hs_email&utm_medium=email&utm_campaign=Invesdor%20Newsletter%20exp%205%20A&_hsenc=p2ANqtz–ecXphwOStYpzr_w4WkPUyiKRLT7t4YFb2cD4eMH3bM5FQuhe5hxRPQ6oWZAtGFCJHyCfSWy_11yRKUbootOz8DensOg&_hsmi=56514270

Kipua nivelissä? Usein syy on rustovaurio – lukuisia ihmisiä ja eläimiä koskettava ratkaisematon lääketieteellinen ongelma. COPLA Scaffold™ -istutteella nivelpintojen vaurioiden parantaminen ja terveiden liikeratojen palauttaminen on nyt mahdollista.

Katsotko esittelyvideon mieluummin suomeksi?
Löydät sen Youtubesta osoitteella https://youtu.be/hpReT1HxI94

Rusto – kivuttoman liikkumisen kudos

Pitkien luiden päissä on ohut kerros kudosta, joka ei näytä kovin erikoiselta – se on kuin kuorrutus donitsin päällä. Kuitenkin tämä rustoksi kutsuttu kudos on syy siihen, että pystymme liikkumaan ilman kipua. Kun tämä kudos vahingoittuu, esimerkiksi urheiluonnettomuuden yhteydessä, se ei parane itsestään. Valitettavasti tässä vaiheessa asiat alkavat mennä huonoon suuntaan. Rustovaurio on lähtökohta niveliä rappeuttaville sairauksille, kuten nivelrikolle.

Rustoon liittyvät vaivat ovat niitä ongelmia, joita ortopedit useimmiten kohtaavat vastaanotollaan. Ongelman yleisyydestä huolimatta saatavilla ei ole hoitoja, joilla voitaisiin palauttaa ja ylläpitää kudoksen toimintakyky. Oli syy mikä tahansa, rustovaurio johtaa poikkeuksetta kipuun ja ontumiseen ja vaikuttaa sitä myöten haitallisesti potilaan elämänlaatuun ja aktiivisuuteen. Askel Healthcare -yrityksen takana oleva tutkimusryhmä on kehittänyt lääkinnällisen laitteen nimeltä COPLA Scaffold™, joka tarjoaa ensimmäisenä maailmassa lähes parantumattomalle kudokselle kyvyn parantua.

Rustovaurion arvoituksen selvittäminen

Vuonna 2009 monitieteellinen ryhmä ortopedeja, materiaalitieteilijöitä ja solubiologeja kokoontui yhteen tavoitteenaan löytää ratkaisu rustovaurio-ongelmaan. Vuosien kuluessa saimme yli 3,4 miljoonaa euroa tutkimusrahoitusta, mikä selvästi kuvastaa tämän lääketieteellisen ongelman vakavuutta. Vuosien kovan, tiederajat ylittäneen työn jälkeen löysimme ratkaisun, josta monille potilaille on hyötyä tulevaisuudessa. Tämän seurauksena Askel Healthcare Oy perustettiin maaliskuussa 2017.

Parantumattoman parantaminen

COPLA Scaffold™ on lääkinnällinen laite ruston korjaamiseen painoa kantavissa nivelissä, kuten polvissa. Se on yhdistelmä polylaktidia ja kollageenia, ja sitä voidaan parhaiten kuvata väliaikaiseksi tukirakenteeksi, joka auttaa kudosta uusiutumaan. COPLA Scaffold™ istutetaan kirurgisesti rustovammaan, missä se tarjoaa optimaalisen mikroympäristön ruston paranemiseksi samalla, kun se itse hajoaa hitaasti. Tukirakenne mukautuu sekä staattiseen että sykliseen kuormitukseen – se on kestävä ja joustava. COPLA Scaffold™ ei menetä pysyvästi muotoaan fysiologisen kuormituksen alla. Se käyttäytyy luonnollisen ruston tavoin eli vapauttaa nestettä kuormituksessa ja absorboi sen itseensä, kun kuormitus hellittää. COPLA Scaffold™ on erittäin huokoinen, sallii nesteen virtauksen rakenteen läpi ja mahdollistaa siten solujen kasvun myös syvällä tukirakenteen sisällä. COPLA Scaffold™ -istutteen käyttäminen ei vaadi kasvua stimuloivia lääkkeitä tai muita lisähoitoja – istute itsessään tarjoaa tukirakenteen, johon kehon korjaavat solut kiinnittyvät ja alkavat muodostaa uutta kudosta. Yksityiskohtaisempi kuvaus COPLA Scaffold™ -istutteen ominaisuuksista ja hyödyistä on liitteenä.

Yksi terveys

Ihmisten lisäksi myös seuraeläimet, kuten koirat ja hevoset, kärsivät rustokudoksiin liittyvistä terveysongelmista. Me Askel Healthcaressä uskomme, että rakastetut nelijalkaiset ystävämme ansaitsevat samantasoisen terveydenhoidon kuin ihmiset. Siksi olemme tuomassa COPLA Scaffold™ -istutetta ortopedian kentällä työskentelevien eläinlääkärien käyttöön. Kolmen viime vuoden aikana olemme keskittyneet eläinten terveydenhoitoon ja kehittäneet tuotettamme eläinlääkärien avulla, jotta se olisi paras rustonkorjaustuote eläinlääkinnässä. Yhteistyökumppanien kanssa tehty kehitystyö sekä tuotekehitysprosessin aikana tehdyt tieteelliset testit ovat antaneet meille varmuuden mennä eteenpäin ja tuoda tämä innovaatio eläinpotilaiden ulottuville. Koska ihmisille suunnattujen lääkinnällisten laitteiden tie markkinoille on pitkä, koirat ja hevoset hyötyvät ensimmäiseksi COPLA Scaffold™ -istutteesta.

Keskittymällä eläinlääkintämarkkinoihin ennen ihmislääketieteen markkinoita meillä on mahdollisuus:

 • tuoda korkealaatuinen tuote eläinlääkintämarkkinoille merkittävän lääketieteellisen ongelman ratkaisemiseksi
 • tutkia mahdollisuutta tuoda tuote nopeammin ihmisten käyttöön hyödyntämällä eläinlääkinnällisen käytön kliinisiä tuloksia

Askel Healthcaren visio ja missio

Parantaminen, ei vain hoitaminen

Me Askel Healthcarella emme tyydy vain oireiden hoitamiseen; otamme askeleen pidemmälle ja tarjoamme oikeasti parantavia ratkaisuja potilaiden pitkäaikaiseksi avuksi. Uskomme, että COPLA Scaffold™ on tehokkain hoito tuhoutuneen ruston korjaamiseen ja nivelrikon välttämiseen. Tavoitteemme on aluksi tuoda tämä erityislaatuinen hoitokeino maailmanlaajuisesti eläinlääkärien käyttöön. Pitkällä tähtäimellä tavoitteemme on saada COPLA Scaffold™ myös ihmisten terveydenhuollon ulottuville.

Main

Seuraeläinten ja ihmisten välinen side luo ainutlaatuisia markkinamahdollisuuksia

Seuraeläimet ovat tärkeä osa monien ihmisten elämää.

 • Suomessa, missä 35 prosentilla kotitalouksista oli vuonna 2016 vähintään yksi seuraeläin, on arviolta 800 000 koiraa ja 74 000 hevosta.
 • Yhdysvalloissa on 89,7 miljoonaa lemmikkikoiraa vuonna 2017 ja hevosten arvioitu lukumäärä on 7,6 miljoonaa.

Nämä eläimet tarjoavat kumppanuutta sekä vastuuntuntoa, vaativat huolenpitoa sekä huomiota ja vastaavat niihin kiintymyksellä. Lemmikkipopulaation kasvu ja lemmikkien nykyinen asema ovat seurausta urbanisaation kehityksestä. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että seuraeläimen omistaminen linkittyy myönteisiin terveysvaikutuksiin, kuten alempaan verenpaineeseen, vähentyneeseen ahdistukseen, suurempaan psykologiseen tasapainoon ja parempaan hyvinvointiin. Ei siis yllätä, että side seuraeläinten ja ihmisten välillä jatkaa vahvistumistaan, kuten myös eläinten terveydenhoidon markkinat.

Tarve eläinlääkäriyhteisössä

Eläimille tehtävien ortopedisten toimenpiteiden määrä on kasvussa eläinten liikalihavuuden ja rappeuttavien nivelsairauksien yleistymisestä johtuen. Myös lemmikkien omistajien korkeat odotukset hoitoja kohtaan on nousussa. Yksi viidestä koirasta sairastuu nivelrikkoon jossain vaiheessa elämäänsä; toisin sanoen nivelrikko koskettaa arviolta 18 miljoonaa koiraa Yhdysvalloissa. Koiranomistajat käyttävät pelkästään lemmikkiensä polvivammojen hoitoon yli miljardi dollaria vuosittain. Lisäksi 60 prosenttia hevosten ontumistapauksista liittyy nivelrikkoon. Viimeaikaiset edistysaskeleet eläinlääkinnällisessä ortopediassa alkavat kuroa umpeen rakoa ihmis- ja eläinlääketieteen välillä. Kuten ihmislääketieteen kentällä, myös eläinten terveydenhoidossa potilaita lähetetään erikoisklinikoille ja sairaaloihin, joissa kirurgiaan erikoistuneet eläinlääkärit hoitavat haastavampia tapauksia.

Kirurgit etsivät rustovaurioiden korjaamismetodeja, jotka aiheuttavat mahdollisimman vähän vaurioita ympäröiviin kudoksiin. Tällaisia menetelmiä on nivelten tähystyskirurgia, jossa operaatio tehdään pienen viillon kautta kameraseurannan avulla. Laajojen poistoleikkausten ja pysyvien proteesien käytön sijaan nykyinen trendi suuntaa kohti menetelmiä, jotka kunnioittavat luontaista fysiologiaa ja tukevat kehon omaa uusiutumiskykyä. Ennaltaehkäisevä puuttuminen ja pitkäaikaisia hyötyjä tarjoavat hoidot ovat kasvussa. Siten pitkäaikaista hyötyä tarjoavaa, mahdollisimman vähän kudosvaurioita aiheuttavaa kirurgiaa pidetään optimaalisena. Lukuisten tuotteiden saapuminen markkinoille heijastelee sitä, että tämä markkinoiden osa-alue on hyvin houkutteleva.

Ensimmäinen tuote

Askel Healthcaren ydinteknologia on rustovaurioiden korjaamiseen suunniteltu lääkinnällinen laite. Tämän laitteen käyttö tarjoaa ainutlaatuisia, pitkäaikaisia hoitomahdollisuuksia, toisin kuin nykyiset oireita lievittävät ja vain väliaikaista helpotusta tarjoavat hoitomuodot. Ensimmäinen tuotteemme COPLA Scaffold™ on suunnattu ortopedisiä toimenpiteitä tekeville eläinlääkäreille. COPLA Scaffold™ on ensimmäinen ja ainoa biohajoava tuote ruston korjaukseen eläinlääkintämarkkinoilla.

Liiketoimintamalli

Suomalaisista yliopistoista kansainvälisiin eläinsairaaloihin

Askel Healthcaren liiketoiminta perustuu humaaniortopedisen tutkimuksen ja eläinlääketieteen yhdistämiseen. Vaikka COPLA Scaffold™ -istute on syntynyt ihmislääketieteellisenä tutkimushankkeena, se täyttää kaikki odotukset, joita eläinlääkäreillä on rustovammojen korjaamiseksi. T & K-vaiheen aikana useat huipputason yksityiset eläinlääkäripraktiikat ja opetussairaalat Euroopassa ja Yhdysvalloissa tukivat meitä, antoivat arvokasta palautetta ja toimivat kanssamme yhteistyössä. COPLA Scaffold™ on innovatiivinen lääkinnällinen laite, joka on luotu yhdessä alan ammattilaisten kanssa.

Etenemissuunnitelmamme pähkinänkuoressa:

 • Valmistaa COPLA Scaffold™ -istutetta Suomessa
 • Suorittaa kansainvälinen kliininen laitetutkimus koirapotilailla (Suomessa) ja hevospotilailla (Yhdysvalloissa)
 • Käynnistää alustava suoramyynti mielipidevaikuttajaverkoston kautta Suomessa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa, ja kerätä heiltä palautetta kliinisistä tuloksista
 • Lanseerata tuote ensimarkkinoilla (Yhdysvalloissa) jakelijan/jakelijoiden kautta
 • Lanseerata tuote Euroopassa jakelijan/jakelijoiden kautta
 • Tutkia mahdollisuuksia nykyisen tuotteen käyttämiseksi muilla lajeilla ja muissa käyttökohteissa
 • Hankkia myyntilupa COPLA Scaffold™ -istutteen käyttämiseksi ihmisillä
 • Hankkia rahoitusta materiaalitutkimuksen, kudosteknologian ja solubiologian tulevien projektien T & K:hon.

Tulomalli

Tulovirta COPLA Scaffold™ -istutteelle kehittyy uusien indikaatioiden ja markkinoiden kautta. Ensisijaiset markkinat ovat Suomessa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa. Myynti laajennetaan muihin Euroopan maihin ennen maailmanlaajuista lanseerausta. Ensisijaisia indikaatioita ovat olkapään OCD, osteochondritis dissecans (luu- ja rustokappaleita irrottava nivelsairaus) koirilla ja takapolven OCD hevosilla, minkä jälkeen hoitometodi laajennetaan kaikkien nivelten OCD-sairauksiin molemmilla lajeilla ja esimerkiksi polvilumpion sijoiltaanmenosta ja kyynärnivelen kasvuhäiriöstä johtuviin tarkkarajaisiin rustovammoihin.

Markkinapotentiaali

Selvät kannustimet ohjaavat maailmanlaajuisten eläinmarkkinoiden kasvua:

 • Lemmikkipopulaatioiden ennennäkemätön kasvu ja seuraeläinten eliniän piteneminen.
 • Huoli eläinten hyvinvoinnista ja oikeuksista lisääntyy lemmikkieläinten omistajien kasvavan määrän myötä.
 • Korkeat seuraeläinten terveydenhoitokustannukset, esimerkiksi eläinlääkärikulut kotitaloutta kohden vuodessa (keskimäärin) olivat 378 dollaria per koira ja 373 dollaria per hevonen Yhdysvalloissa vuonna 2012.
 • Kasvava vakuutuskattavuus; Pohjois-Amerikan lemmikkieläinten sairausvakuutussektori kasvoi ennätyksellisesti vuonna 2015, ja vakuutusmaksut nousivat 774 miljoonaan dollariin vakuutuskauden aikana. Toisin sanoen ne kasvoivat 17,2 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna.
 • Yhdysvalloissa vakuutettujen lemmikkieläinten kokonaismäärä oli 1,6 miljoonaa vuoden 2015 lopussa, mikä osoittaa kasvun olevan 12,0 prosenttia vuodesta 2014 vuoteen 2015.

Lisäksi eläinlääketieteellisten erityisasiantuntijoiden määrän kasvu sekä pehmytkudosvammojen (joihin myös rustokudosvammat kuuluvat) ja traumakirurgisten operaatioiden lisääntyminen ovat omalta osaltaan vaikuttaneet markkinoiden yleiseen kasvuun.

Seuraeläinmarkkinoiden keskeiset luvut ovat:

 • Seuraeläinten terveystuotteiden markkinat ovat kasvaneet vuosittain noin 2,5 % vuodesta 1992, ja ne ovat olleet maailmanlaajuisen eläinten terveydenhuoltomarkkinoiden kasvun päätekijä.
 • Eläinten terveydenhoidon markkinoiden ennustetaan nousevan 17,2 miljardiin dollariin vuoteen 2021 mennessä CAGR:n (Compounded Annual Growth Rate, kertyvä vuotuinen kasvuprosentti) 6,2 prosentin kasvulla vuosina 2016-2021.
 • Maailmanlaajuisten eläinlääkinnällisten kirurgisten materiaalien markkinoiden arvioidaan nousevan vuoden 2016 748,4 miljoonasta dollarista 1,03 miljardiin dollariin vuoteen 2021 mennessä, 6,6 prosentin CAGR-kasvulla ennustejaksolla.

Eläinlääketieteessä rustonkorjauksen segmentti on uusi, ja arviot ja ennusteet on laadittava muista tiedoista. Yhdysvalloissa eläinlääketieteellisten ortopediamarkkinoiden koko on yksi kymmenesosa ihmisen vastaavasta. Tämän oletuksen perusteella globaalit eläinlääketieteelliset rustonkorjausmarkkinat olivat 41,5 miljoonaa dollaria vuonna 2016. Tämän segmentin avaintekijät sekä ihmis- että eläinlääketieteessä ovat:

 • Rustonkorjaussegmentin odotetaan kasvavan kaikkein nopeimmin kaikista ortopedian segmenteistä ennustejaksolla.
 • Nivelvaivojen kasvavan esiintyvyyden, onnettomuuksien aiheuttamien vammojen lisääntymisen ja väestön ikääntymisen ennakoidaan tukevan rustonkorjaussegmentin kasvua.
 • Pohjois-Amerikka on nopeimmin kasvava alue ja sillä on suurin markkinaosuus.

 

Myynti ja jakelu

COPLA Scaffold™ on houkutteleva tuote alan kolmelle pääryhmälle:

 • Lemmikkieläinten omistajille, jotka haluavat kohtuuhintaisia, tehokkaita ja vaikutuksiltaan pitkäaikaisia hoitoja.
 • Eläinlääkäreille, jotka haluavat luotettavia ja innovatiivisia tuotteita, joiden avulla he voivat tarjota parasta mahdollistaa hoitoa ja täyttää asiakkaidensa tarpeet.
 • Jälleenmyyjille, jotka haluavat tuotteita, jotka tarjoavat ratkaisun kentän täyttämättömiin tarpeisiin, mieluiten uutuusarvon kanssa, joka tekee heidän tarjouksestaan erottuvan.

Ensimmäiset myyntimme alkavat Q4/2017, kun esittelemme COPLA Scaffold™ -istutteen suoraan jo olemassa olevalle mielipidevaikuttajaverkostollemme Suomessa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa. Tarjoamme alennettua hintaa ensimmäisistä hankinnoista kirjallista tapaustutkimusraporttia vastaan. Myöhemmin käytämme jälleenmyyjiä toimittamaan tuotetta Yhdysvaltain markkinoille ja laajentamaan myyntiä Euroopassa. Tämä asteittainen lähestymistapa antaa meille:

 • Mahdollisuuden kommunikoida suoraan kunkin asiakkaan kanssa ja kohdentaa viestiämme yksilöllisesti myynnin alussa.
 • Mahdollisuuden suoritusperusteiseen jakelijoiden valintaan globaalin jakelun saavuttamiseksi.
 • Joustavuuden linjata myyntiä tuotantokykymme kanssa.

 

Hinnoittelu

Yritys on sijoittunut markkinoille edelläkävijänä, ja sillä on etu määrittää tuotteen hintataso ilman kilpailua. Jotta kykenimme ymmärtämään asiakkaiden maksukykyä ja -halukkuutta, toteutimme suuren kyselytutkimuksen etulinjan eläinlääkäreillä. Palautteen pohjalta sekä tärkeiden eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten jakelijoiden kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen teimme hintatarjouksen, joka kuvastaa tasapainoa kahden taustavaikuttimen välillä: yrityksen kestävien tulojen sekä ratkaisumme tuomista potilaiden omistajien ulottuville mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ilman taloudellista taakkaa. Eläinlääkäreille COPLA Scaffold™ -istutteen valitseminen tarkoittaa korkealaatuisen palvelun tarjoamista kohtuullisella leikkaushinnan nostolla.

Sääntely, tuotanto ja teollis- ja tekijänoikeudet (IPR)

Eläinlääketieteellisten lääkinnällisten laitteiden segmentillä ei ole sääntelyvaatimuksia, toisin kuin humaanipuolella. Tällä alalla ei ole tarvetta FDA:n hyväksynnälle eikä CE-merkinnälle uuden tuotteen kaupallistamiseksi. Kuitenkin koska haluamme tuottaa korkealaatuisia tuotteita, pitkän aikavälin suunnitelmamme COPLA Scaffold™ -istutteen saattamiseksi ihmiskäyttöön ja alan tulevien sääntelyvaatimusten ennakoimiseksi pyrimme sopeutumaan ihmiskäyttöön tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden tuotantovaatimuksiin mahdollisimman hyvin.

COPLA Scaffold™ -istutteen tuotanto aloittaa toimintansa Tampereella. Kasvatamme tuotantoa aikakaudella Q4/2017 – Q2/2018 ja jatkamme tuotantomäärien kasvattamista asteittain. Alkujärjestelyjen myötä pystymme tarjoamaan tuotteita suoramyynnillemme valituissa maissa (Suomi, Iso-Britannia, Irlanti ja Yhdysvallat). Kokonaistuotantokapasiteetti saavutetaan vuoden 2018 loppuun mennessä. Tuotantoa voidaan korottaa maltillisilla investoinneilla uusiin laitteisiin ja tuotantohenkilöstön rekrytointiin.

COPLA Scaffold™ -istutetta ei ole patentoitu strategisten syiden vuoksi, jotta tuotantoprosessien erityispiirteet eivät paljastuisi. Kaikki tuotantovaiheet perustuvat tieteelliseen tutkimukseen, optimointiin ja käytännön asiantuntemukseen, joten COPLA Scaffold™ -istutteen kaltaisen erityisillä toimintaominaisuuksilla varustetun ja saman laatuisen laitteen tuottamista pidetään erittäin vaikeana ja aikaa vievänä.

 

Kilpailu

Rustosairauksia hoidetaan tällä hetkellä useilla menetelmillä:

 • Oireenmukainen hoito kipulääkkeiden avulla
 • Kirurginen hoito ilman korjausta, esim. rustoläpän poisto
 • Nivelproteesi
 • Kantasoluterapia

Suurin osa globaaleista eläinten terveydenhuollon markkinoista jakautuu 10 suurimman tekijän kesken. Toissijaiset farmaseuttiset hoidot hallitsevat markkinoita, ja suurin osa Askel Healthcaren kilpailusta tulee välillisten reittien kautta, esimerkiksi kipulääkkeiden käytöstä oireiden lievittämiseksi. Kantasoluhoitojen käyttäminen rustosairauksiin on kasvanut huomattavasti eläinlääketieteessä viime vuosina. Nämä hoidot nojaavat terapeuttisten solujen injektointiin nivelvälitilaan siinä toivossa, että solut selviytyisivät ja taudin kulku muuttuisi positiivisesti. Sopivat tukirakenteet solujen ylläpitoon ja kudoksen kasvuun voivat kuitenkin edistää soluterapian tehokkuutta. COPLA Scaffold™ -istutetta voidaan käyttää tähän tarkoitukseen, ja T & K -työskentelyä onkin jo tehty tämän kiehtovan lisämahdollisuuden toteuttamiseksi.

Main

Tiimimme

Henkilökuntamme koostuu viidestä ammattilaisesta, joilla on materiaalitieteen, kudosteknologian, eläinlääketieteen sekä ortopedian erityisosaamista. Perustajatiimi on työskennellyt yhdessä jo vuosia tuodakseen COPLA Scaffold™ -istutteen tutkimusideasta kaupalliseksi tuotteeksi parannettua potilashoitoa varten. Meille kaikille on tärkeää akateemisten lääketieteellisten innovaatioiden saattaminen markkinoille potilaiden hyödyksi – syy, miksi siirryimme tutkijoista yrittäjiksi.

Koska olemme hyvin nuori yritys, vahvistamme edelleen henkilökuntaamme. Painopisteemme on erityisesti hallituksen ja henkilökunnan vahvistamisessa huipputason osaajilla, joilla on erinomainen ansioluettelo liiketoiminnan kehittämisessä, myynnissä ja markkinoinnissa. Onneksi emme ole yksin tälläkään hetkellä. Meillä on erittäin taitava liiketoiminnallisen ja kliinisen neuvonnan sekä kumppanien verkosto, jonka kanssa olemme työskennelleet jo COPLA Scaffold™ -teknologian kehittämisen aikana (Lisätietoja, ks. Liitteet).

Main

Virpi Muhonen

Toimitusjohtaja, perustaja, hallituksen jäsen

FT ortopedinen solubiologia, tieteellinen fokus ruston uusiutumiseen tarkoitetuissa uusissa soluteknologioissa, yli vuosikymmenen kokemus kansainvälisten tutkimushankkeiden suunnittelusta ja toteuttamisesta. Hän on yksi Helsingin yliopiston yrittäjyysyhteisön, Helsinki Think Companyn, perustajajäsenistä.

https://www.linkedin.com/in/virpimuhonen/

Main

Anne-Marie Haaparanta

Tekninen johtaja, perustaja, hallituksen puheenjohtaja

TkT lääketieteellinen tekniikka, tieteellinen fokus erityisesti luu- ja rustokudosteknologiassa, komposiittirakenteiden kehittämisessä tukirakenteiksi kudosteknologian sovelluksille. COPLA Scaffold™ -istutteen alkuperäisen rakenteen kehittäjä.

https://www.linkedin.com/in/anne-marie-haaparanta/

Main

Laura Johansson

Tuotantopäällikkö

DI materiaalitekniikassa. Erityisosaaminen COPLA Scaffold™ -istutteen valmistukseen tarvittavien polymeerien sulaprosessointi.

https://www.linkedin.com/in/laura-johansson/

Main

Kaisa Laine

Laatupäällikkö

DI materiaalitekniikassa. Vahva osaaminen teknisissä tekstiileissä ja niiden valmistusprosesseissa.

https://www.linkedin.com/in/kaisa-laine/

Main

Constance Trouvé

Myynti- ja markkinointipäällikkö

Eläinlääkäri, jolla on kokemusta ihmis- ja eläinlääkkeiden myynnistä ja markkinoinnista.

https://www.linkedin.com/in/constancetrouve/