Nitor on tehnyt 1.10.2018 yrityskaupan ATK Helsinki -yrityksestä. Kaupalla Nitor vahvistaa sekä data science- että yritysarkkitehtuuriosaamistaan. Kaupan myötä Nitorin tiimiin liittyy kaksi pitkän linjan asiantuntijaa: Samuli Visuri ja Jarkko Honkio.

ATK Helsingin avainhenkilöistä Samuli Visuri ottaa johtaakseen Nitor Insightin toimitusjohtajan roolissa. Nitor Insight on Nitorin tekoälyyn, dataan ja koneoppimisen hyödyntämiseen keskittynyt liiketoiminta. Principal Architect Jarkko Honkio siirtyy vastaamaan Nitorin arkkitehtuurikonsultoinnin ja -palveluiden kehittämisestä. ATK Helsingin nykyisistä asiakkaista, kuten Amer Sportsista, tulee kaupan myötä Nitorin asiakkaita.

”Olemme tehneet Samulin ja Jarkon kanssa töitä jo useiden vuosien ajan, joten yhteistyön tiivistäminen heidän kanssaan oli luontevaa. Kauppa täydentää loistavasti osaamistamme ja avaa useita uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia,” Nitorin toimitusjohtaja Matti Vilmi sanoo.

Ennen ATK Helsingin perustamista Samuli Visuri toimi pitkään Nokialla ja Microsoftilla muun muassa myynnin ennustamisen ja tuotantoketjujen hallinnan analytiikan parissa.

Jarkko Honkiolla taas on takanaan pitkä kokemus Sanoman ja Nokian yritysarkkitehtuureiden kehittämisestä.

”Olemme jo aiemmin huomanneet, että Nitorin kanssa ajatukset datan jalostamisen potentiaalista menevät yksiin. Siirtyminen osaksi digitaalista insinööritoimistoa on erittäin innostava mahdollisuus tehdä kansainvälisellä tasolla kestävää digitaalista kehitystä”, Samuli Visuri sanoo.

“Globaaleilla markkinoilla menestyminen edellyttää sitä, että yritykset pystyvät yhä paremmin ennustamaan ja ennakoimaan tulevaa. Kysyntä tekoälyä hyödyntäville analytiikkapalveluille on selvästi kasvussa,” hän jatkaa.

”Yritysarkkitehtuuriin kohdistuu uudentyyppisiä vaatimuksia, kun yritysten toiminta digitalisoituu ja kehittämisen vauhti kiihtyy. Arkkitehtuurin kehittäminen yhdessä asiakkaan kanssa on inspiroivaa, ja Nitorilla ymmärretään laadun päälle tässäkin asiassa,” Jarkko Honkio täydentää.

Nitor on Digitaalinen insinööritoimisto, joka on sitoutunut kestävään digitaaliseen kehitykseen. Nitor kehittää liiketoiminnan tarpeisiin ja haasteisiin vastaavia ratkaisuja, joille asiakas saa ikuisen takuun. Nitorin Digitaaliset insinöörit valjastavat digitalisaation luovuudeksi, tuottavuudeksi, säästöiksi ja uudeksi liiketoiminnaksi. Helsingissä ja Tukholmassa toimiva yritys työllistää kaiken kaikkiaan yli 170 asiantuntijaa. Ketterä työkulttuuri on osa ydintämme. Koulutustoimintamme tarjoaa syvällistä tietoa ja sertifiointeihin tähtääviä kursseja, joiden tavoite on ketterien ja lean-menetelmien laajamittainen hyödyntäminen. Vuonna 2007 perustettu Nitor on vuosien aikana palkittu mm. Red Herring Global Top 100 -voittajana, vuoden Tivi-yrityksenä ja sekä Suomen parhaana työpaikkana. www.nitor.com.