Monitaituri Sara Chafac pokeripöydässä

Sara Chafac on meille suomalaisille tuttu kaunotar, joka on Miss Suomi –kisojen voiton jälkeen yllättänyt faninsa monella tavalla. Sara on nähty juontamassa omaa kokkiohjelmaa, osallistumassa jäätanssikilpailuihin, näyttelemässä musiikkivideolla ja jopa elokuvassa. Saran osaamisalaan kuuluu myös musiikki ja kaunotar opiskelee kansainvälistä markkinointia Estonian Business Schoolissa.

Vaikuttaa siltä, että Sara Chafac on varsinainen monitaituri ja tässä valossa ei yllätä myöskään se tieto, että neitokaisen lempiharrastuksiin kuuluu pokeri. Sara on pelannut pokeria vuodesta 2009 asti ja viimevuosina hän on ottanut osaa useisiin julkkisturnauksiin.

Muutama vuosi takaperin Sara sai aikaan pienen kohun voittaessaan pokeriammattilaisen Ronnie Bardahin uskomattomalla pokerinaamallaan. Barcelonassa pelattu turnaus näytettiin PokerStarsin Shark Cage –jaksossa ja myöhemmin video samaisesta tapahtumasta on kerännyt mielettömän määrän klikkauksia. Sara pelaa rohkeaa ja pelotonta peliä ammattilaista kohtaan ja saa bluffillaan miehen luovuttamaan.

Ammatikseen Sara ei pokeria varmaankaan valitsisi, sillä näyttelijän ja muusikon ura vie mukanaan, mutta Sara näyttää mallia siitä, miten pokeriharrastuskin voi viedä pitkälle.

Pokerin pelaamisen voi aloittaa milloin vain. Jos fyysistä peliseuraa ei löydy, on vaihtoehtona useat pokerisivustot, joissa pääsee kokeilemaan erilaisia pokeripeli automaatteja ja myöhemmin nettipokeria, jossa otetaan mittaa toisista pelaajista. Helpointa on aloittaa opettelemalla pokerin säännöt ja siirtyä tämän jälkeen videopokerin pariin.

Pokerisivustoja on runsaasti ja niitä kannattaa hieman vertailla. Valinta kannattaa kohdistaa sivustoon, joka toimii EU:n alueella, kuten Maltalla ja omaa asianmukaisen lisenssin. Lisenssi takaa sivuston turvallisuuden ja rehellisen pelin. Nettipokeri verot voivat tulla myös ikävänä yllätyksenä ja tästä syystä kannattaa valita EU:ssa toimiva pelisivusto, sillä tällöin pokerivoitot Suomeen ovat verovapaita.

Ennen oman rahan panostamista kannattaa opiskella pokerin sääntöjä ja kokeilla pokeripelejä leikkirahalla. Leikkirahalla pelaaminen onnistuu niin videopokerissa kuin nettipokerissakin ja kun itsevarmuus kasvaa, voi pikkuhiljaa siirtyä oikean rahan peleihin. Aloittaessaan pokeriharrastusta, Sara Chafac voitti heti ensimmäisen ystävien kesken järjestetyn pokerimittelön. Kenties sinä olet myös syntyjäsi terävä pokerihai?

Mikäli haaveilet pokeriammattilaisen urasta, pelkkä hupipelailu ei riitä. Suomalaiset pokeriammattilaiset hankkivat pelitaitonsa opiskelemalla alan kirjallisuutta sekä turvautumalla erilaisiin valmentajiin. Ammattilaisen tulee ymmärtää pokerin teorian päälle, sillä peli vaatii runsaasti matemaattista ja taloudellista tietotaitoa. Myös psykologiset osa-alueet kuuluvat pokerin pelaamiseen, sillä pöydässä tulee osata lukea vastapelaajien kehonkieltä ja samalla myös osata pitää oma kehonkielensä kurissa. Saran nettisensaatioksi noussut bluffi liittyy juuri näihin taitoihin.

Eläkettä pokeriammattilainen ei kerrytä, eikä pokerin pelaajille ole omaa ammattiliittoa. Urapolku voi olla kivinen, eivätkä kaikkien haaveet aina toteudu. Pokerimiljonäärit eivät kuitenkaan ole Suomessakaan mikään never heard –juttu. Esimerkiksi vuonna 2016 suomalainen pokeriammattilainen Jens Kyllönen päihitti lähes kaksisataa pelaajaa ja voitti World Series Of Pokerin Omaha-turnauksen ja palasi kotiin yli miljoona euroa taskussaan.