Siinä missä mediassa keskustellaan onko eSports urheilua vai ei, sitä pelataan kuitenkin satojen miljoonien pelaajien toimesta joka päivä. Jo lokakuussa 2009 pc:lle julkaistu League of Legends saattaa olla nykypäivän pelatuin peli maailmanlaajuisesti.  Julkaisija Riot Games kertoi syksyllä 2016 Polygonin haastattelussa, että pelillä on kuukausittain yli sata miljoonaa aktiivista pelaajaa.  Pelin kilpapelipuoli voi myös hyvin. Vaikka peli on jäänyt palkintosummissa ykköskilpailija Dota 2:n taakse, LoL kerää huomattavasti enemmän katsojia Worlds-nimisillä MM-kisoillaan.  Euroopassa ja Amerikassa pelattava ammattilaissarja LCS, jota pelataan muilla alueilla eri nimellä, jakaa mielipiteitä fanien keskuudessa. Tästä huolimatta LCS on ollut yksi kilpapelihistorian näkyvimmistä ja ammattimaisimmista liigoista, ja on tavoittanut kymmeniä miljoonia katsojia ympäri maailmaa.  Suomeenkin on viime aikoina tullut tutuille urheilujoukkueille omia eSports joukkueita ja seuraava luonnollinen vaihe onkin näiden eSports kamppailuiden entistä laajempi seuraaminen ja niistä vetoa lyöminen – jopa Suomen Veikkaus on jo lähtenyt tähän mukaan.

Live-vedonlyönti erilaisiin eSports otteluihin ja turnauksiin on ollut myös mahdollista jo jonkin aikaa pelata rahavetoja: eSports nimikkeellä on tarjolla mm. CSGo, Call of Duty, LoL sekä DOTA2 turnauksia ja otteluita. Siinä missä vielä suurin osa rahasta liikkuu pelilisensseissä ja turnauksissa, on entistä enemmän rahaa liikkumassa myös normaalin urheiluvedonlyönnin tapaan itse lajin vieressä. Seuraamalla joukkueita, on täysin mahdollista pelata turnauksissa rahalla – joukkueissa on vähemmän henkilöitä kuin esimerkiksi jalkapallojoukkueissa, eikä eSports ammattilaiseksi pääse kuka tahansa, aivan kuin ei pääse jalkapallossakaan. eSports vaatii aikaa, harjoittelua sekä kykyä – aivan kuka tahansa ei voi päästä parhaimpiin joukkueisiin. Tiesitkö, että Suomessa on nykyään mahdollista jopa kouluttautua koulussa eSports tiimipelaajaksi? Kyllä, se on mahdollista mm. HEO:ssa Helsingissä.

Jos olet kiinnostunut seuraamaan mitä tapahtuu sarjatasolla, tässä yksi seurattava linkki: https://eu.lolesports.com/en/articles

eSports on vielä kaukana tulla olympialajiksi mutta se on näytöslajina jo nyt keväällä. Intel Extreme Masters tournament—IEM PyeongChang pelataan StarCraft 2 peliä näytösturnauksen tyyliin. Kansainvälinen olympiakomitea on hyväksynyt eSport-lajin urheilulajiksi mutta kertovat samalla, että laji ei ole vielä valmis olympialaislajiksi.